Bátorság és Teljesítmény
Bezárás

Bokrétát kapott a járműgyár

Tíz hónappal az alapkőletételt követően, 2012. május 11-én tartották az Audi Hungaria új járműgyárának bokrétaünnepét. Az ünnepségen a projekt kivitelezésében közreműködő partnerek, építő cégek és a politikai valamit gazdasági élet szereplői vettek részt.
A vendégek között volt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Borkai Zsolt Győr Város polgármestere, Frank Dreves, az AUDI AG igazgatótanácsának

termelésért felelős tagja, az Audi Hungaria képviseletében pedig Thomas Faustmann ügyvezető igazgató és Ulrich Minke ez időben a járműgyártásért felelős igazgató. Écsi Krisztián, az Audi Hungaria nyolcezredikként alkalmazott munkatársa is felkötött egy szalagot a magyar és német nemzeti színekkel díszített bokrétafára, melyet egy daru emelt az épület tetejére.
Az ünnepség délután a munkatársak részvételével folytatódott.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Rupert Stadler az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke bejelenti az Audi Hungaria bővítését a Parlamentben.

Leteszik az új gyár alapkövét

Bokrétaünnep

A sorozatgyártás megkezdése az Audi Hungária új jármű gyárában

Dr. Frank Dreves

az AUDI AG termelésért felelős igazgatótanácsi tagja, az
AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. felügyelőbizottságának elnöke

Egyértelmű célunk, hogy 2020-ig a világ legnagyobb prémium gyártójává váljunk. Ennek eléréséhez egyrészt vonzó és változatos termékportfólióra van szükség, másrészt az egész világra kiterjedő gyártóhálózat bővítésére.

Fontos, hogy a növekedést ne keverjük össze a mérettel: a minőségi növekedés csak akkor lehetséges, ha a folyamatorientált, gazdaságos és fenntartható gyártási tevékenységet állandó kiváló minőséggel végezzük.

A Foshan-ban, San José Chiapa-ban és a Győrben épült új járműgyárak jelentős mértékben hozzájárulnak az Audi Konszern nemzetközi versenyképességének hosszútávú biztosításához és erősítéséhez.

Az Audi Hungaria az alapítása óta eltelt 20 évben a világ legnagyobb motorgyárává és az Audi-család erős tagjává fejlődött. A magyar vállalat ez idő alatt soha nem tévesztette szem elől a legmagasabb minőségre és pontosságra vonatkozó igényeket. A munkatársak elkötelezettsége, rugalmassága és szenvedélye nélkül ez a siker nem lett volna lehetséges.

Sokat fektettünk a győri gyár bővülésébe és az A3 egy új változatának gyártását is itt kezdjük meg. Ez is mutatja az AUDI AG elnökségének bizalmát és az Audi Hungaria eddigi erőfeszítéseinek és teljesítményének elismerését.

Biztos vagyok benne, hogy Győr továbbra is kiválóan végzi munkáját!

Élen a technológiában

Présüzem: Az Audi Konszernen belül először Győrben került beállítasra a 17 egység percenkénti kapacitással dolgozó magasnyomású szervoprésgép, mely energiavisszanyeréssel működik

Karosszériaüzem A karosszériaüzemben 620 robotot szereltek be, melyek a préselt autó alkatrészeket szerelik össze a jövőben.

Lakkozó A 26 szériaszín lakkozására alkalmas lakkozóberendezés a legkörnyezetbarátabb technológiát képviseli az iparágban.

Járműszerelde A 720 m hosszú járműszereldében 6000-10 000 darab alkatrészt szerelnek be majd minden egyes ott készülő járműbe.

34 futballpálya
nagyságú
építési terület

Eddig 1,5 millió köbméter betont és 35 ezer tonna acélt használtak fel a csarnokokhoz és a kapcsolódó infrastruktúrához

2011 végére, az alapkőletétel után 10 hónappal már tető alá kerültek az épületek.

900 millió eurós beruházással a teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyár épül prés- és karosszériaüzemmel, lakkozóval és járműösszeszerelő-üzemmel.

2013-tól 125 000 jármű hagyhatja el a gyártócsarnokot, az első modell az Audi A3-as új változata lesz.

Vissza

Dr. Bernd Martens

Az AUDI AG beszerzésért felelős igazgatótanácsi tagja, az
AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. felügyelőbizottságának tagja

Partnerség a növekedésben

Az Audi Hungaria az elmúlt két évtizedben világszínvonalú gyártóbázissá fejlődött. Az első motorösszeszerelő soroktól a 2013-ban induló, teljes gyártási spektrumot lefedő új járműgyárig hosszú út vezetett, amelyet nem lehetett volna megtenni a munkatársak, az ügyvezetés és a helyi beszállítók nélkül. A győri motorgyár a maga nemében ma a legnagyobb a világon. Az Audi Hungaria beszállítói megbízhatóságukkal és rugalmasságukkal jelentősen hozzájárultak a vállalat sikeréhez, nemcsak Győrben, hanem az Audi telephelyeken világszerte. Hiszen Magyarországról az egész világra szállítják a motorokat és az autókat.

Szeretnénk tovább erősíteni az együttműködést magyar partnereinkkel és új beszállítókat megnyerni. A győri vállalat több mint 50 hazai beszállítóval dolgozik együtt, akik az ország különböző régióiból hozzák az alkatrészeket és részegységeket a motor- és autógyártáshoz. A Volkswagen Konszern beszerzései nyomán a magyar beszállítóink 2012-ben 1,7 millió eurós forgalmat realizáltak. Az Audi Hungaria tervezett további fejlődése a magyar beszállítói ipar számára a további növekedés lehetőségét hordozza.

Éves jelentés 2012 - Audi Hungaria Motor Kft. Audi Hungaria Motor Kft.