Innováció és Szenvedély
Bezárás        

500 000 nyolchengeres motor

Győr, 2012. december 11.

Mérföldkőhöz érkezett az Audi Hungaria motorgyára, amikor december 10-én elkészült az 500 000. nyolchengeres motor. Az erőforrás egy V8 TFSI motor 382 kW (520 LE) és 650 Nm teljesítménnyel. A jubileumi motor egy Audi S8-ban, német piacon talált gazdára.

A nyolchengeres motorok gyártásával foglalkozó több mint 400 munkatárs naponta mintegy 200 motort készít. Nemcsak a motor-összeszerelés, de a vezérműtengely, a hengerfej és a forgattyúsház mechanikai megmunkálása is Győrben történik. A motorcsalád hat variánsát az Audi Hungaria többek között az Audi RS 4, RS 5, S6, S7, A8, S8, Q7 és R8, valamint a Volkswagen Touareg és a Bentley Continental GT, Porsche Cayenne modellekhez szállítja.

„Ez a jubileum a szaktudás és az elkötelezettség bizonyítéka, amivel nap mint nap gyártjuk a csúcs minőségű motorokat Győrben. Így tudjuk teljesítményünkkel lenyűgözni a VW és Audi márka prémium szegmensének vásárlóit.” – mondta Achim Heinfling, a az Audi Hungaria motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatója a jubileum alkalmából.

További hírek
Új épületben a Kísérleti ...

A Kísérleti Motorgyártó Központ (MAC) új épületében egy fedél alá került a kísérleti motorokkal kapcsolatos minden gyártási tevékenység.

Elolvasom
Tovább bővült a motorgyártás

24 000 négyzetméterrel mintegy 50 000 négyzetméter alapterületűre bővült a nyolc-, tíz és tizenkét hengeres motorok gyártócsarnoka.

Elolvasom
Az innováció ezer éve ...

A Győrtől délre, a Kisalföld egyik legmagasabb pontjára épült Pannonhalmát nemcsak földrajzi fekvése, de kulturális értékei ...

Elolvasom
Éves jelentés 2012 - Audi Hungaria Motor Kft. Audi Hungaria Motor Kft.