Innováció és Szenvedély
Bezárás          

Az innováció ezer éve PannonhalmánA Győrtől délre, a Kisalföld egyik legmagasabb pontjára épült Pannonhalmát nemcsak földrajzi fekvése, de kulturális értékei is a régió egyik kiemelkedő városává tették. Itt található a több mint ezer éve alapított és 1996 óta a Világörökség részét képező Pannonhalmi Bencés Főapátság, ahol a szerzetesek ma is Szent Benedek regulája szerint élnek, tanítanak és dolgoznak.

Az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. és az apátság együttműködése évek óta tart. Nem véletlenül: a tradíció mellett a folyamatos innováció is összekapcsolja Európa egyik legrégebbi intézményét és a világhírű autógyártót. Az apátság az elmúlt évtizedben közel 20 millió euró értékben hajtott végre fejlesztéseket: korszerű borászatot és látványpincészetet épített ki, látrehozta saját gyógynövénykertészetét és levendula-lepárlóját. Még az épületek fűtését is saját biomassza-erőmű biztosítja. A világ minden tájáról érkező, évi százezer turistát modern látogatóközpontan fogadja. Az apátság bazilikája John Posen angol designer munkáival gazdagodott a most befejezett renováció során, a felhasznált anyagok és a különleges világítástechnika különlegesen letisztult belsőt kölcsönöz a templomnak. Értékes kincseket rejt a gyönyörű, klasszicista könyvtár és levéltár is.

Az apátsági borászat 2005-ben új kóstolóterasszal bővült, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a monostori levendulaültetvényekre és a környező vidékre. Itt és az apátság modern étterme előtt rendezik meg évről évre a a Pannonhalmi Jazz Terasz is. A koncertsorozat, melynek fő támogatója az Audi Hungaria, a hazai jazzélet kiemelkedő tehetségei mellett lehetőséget ad úttörő zenei formációk bemutatkozásának is. A bazilikában tartott hangversenyek, az Arcus Temporum Fesztivál orgona- és kóruskoncertjei pedig mára nélkülözhetetlen elemei az apátság kulturális életének. A Pannonhalmi Művészeti Fesztivál, a Márton-nap, a Levendula Napok és a különböző témájú időszaki kiállítások szintén az egész régióból vonzzák a látogatókat.

További hírek
Új épületben a Kísérleti ...

A Kísérleti Motorgyártó Központ (MAC) új épületében egy fedél alá került a kísérleti motorokkal kapcsolatos minden gyártási tevékenység.

Elolvasom
Tovább bővült a motorgyártás

24 000 négyzetméterrel mintegy 50 000 négyzetméter alapterületűre bővült a nyolc-, tíz és tizenkét hengeres motorok gyártócsarnoka.

Elolvasom
500 000 nyolchengeres motor

Mérföldkőhöz érkezett az Audi Hungaria motorgyára, amikor december 10-én elkészült az 500 000. nyolchengeres motor.

Elolvasom
Éves jelentés 2012 - Audi Hungaria Motor Kft. Audi Hungaria Motor Kft.