Szellem és Tisztelet
Bezárás

Nők a járműgyártásban

AZ AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. Magyarország legvonzóbb munkaadói közé tartozik és a női munkatársaknak is egyedülálló, érdekes és biztos munkahelyet kínál. A női munkatársak aránya folyamatosan nő a vállalatnál. Ennek jegyében, 2012 októberében 35 női munkatárs írta alá munkaszerződését az Audi magyar leányvállalatánál. A nők foglalkoztatása nem csupán gazdasági, hanem társadalmi kérdés is; az Audi Hungaria pedig ebben is példát kíván mutatni.

         

A továbbképzést követően újabb 200 nőnek kínálnak állást az Audi Hungaria gyártási területein.

A nők munkaerő-piaci versenyképessége olyannyira jelentős társadalmi-gazdasági kérdés, hogy már több doktori értekezés is született a témában. Egyik jelentős kutatás ezek közül Kaszás-Korén Andreáé, a Nyugat-magyarországi Egyetem Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolájának hallgatójáé, aki leszögezi: „Azon szervezeteknél, ahol érték a munkavállaló, ott fontosnak tartják a dolgozók elégedettségét és a családbarát intézkedések kommunikálását is. A családbarát szemlélet terén élenjáró szervezetek számára kiemelt fontosságú a munka és a magánélet összehangolása.

Ez irányú intézkedéseiket pedig a munkavállalóik meghálálják, és a szervezet reputációja is javul.” Ezt erősíti meg dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezetője: „A munkatársak elégedettségét nagymértékben befolyásolja a munka és a magánélet egyensúlya. Ennek elősegítésére számos programot indítottunk, mint például a már évek óta sikeresen működő Audi Hungaria Iskola bővítése és a vállalat által kezdeményezett gyermekfelügyelet. Fontos elem a rugalmas munkaidőkeret és az átfogó egészségügyi programunk is. Mindezek segítenek abban, hogy a magánélet és a munka jól megférjen egymás mellett.”

A munkatársak elégedettségét nagy mértékben befolyásolja a munka és a magánélet egyensúlya.

Nők az autóiparban

2012 májusában, a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központ, az Audi Akademie Hungaria, az Audi Hungaria és a Lukács Sándor Szakképző Iskola közösen indított projektjében 32 fő vett részt. Az Audi Hungaria által kezdeményezett projekt keretében az év végéig mintegy 62 női munkatárs vett részt fém- és autóipari képzéseken. A győri vállalat alapanyagokat biztosított a képzéshez, melynek egy része a saját tréning központjában zajlott. „A projekt célja, hogy növelje a női munkavállalók arányát: mind az autóiparban, mind pedig az Audi magyarországi gyárában” – mondta Németh Kinga, a vállalat személyzet- és szervezetfejlesztési vezetője. Ha a hazai járműgyártásban dolgozó női munkavállalókat

nézzük, szembetűnik, hogy számuk az elmúlt négy évben egy kisebb visszaesést követően nőtt. Míg ugyanis 2008-ban 28.300 nő dolgozott ebben a nemzetgazdasági ágazatban, 2011-ben pedig már 31.700 – összehasonlítva a 62.700 ezer férfi munkatárssal. 2012-ben az Audi Hungaria nyolcezer munkavállalójának több mint kilenc százaléka volt nő – ezt az arányt kívánják tovább növelni, kezdetben tíz százalékra. Ami biztos: a 2012-ben egyszerre szerződtetett új női munkatársakat továbbiak követik, a tervek szerint a továbbképzést követően 200 nőnek kínálnak állást az Audi Hungaria gyártási területein.

Az átképzési program keretében csatlakoztam az Audi Hungariához,
ahol biztosítva érzem a jövőm.

Kelemen Kinga,
karosszériaüzem

A családomból más is az Audi Hungariánál dolgozik, s ez fontos számomra.
Könnyebb így a kezdés.

Zengő Lívia,
karosszériaüzem

Nők a műszaki szakmákban

Kelemen Kinga az átképzési projekt keretében csatlakozik az Audi Hungaria csapatához: 2013-tól az új járműgyár karosszériaüzemében fog dolgozni, és bátran tekint a kihívások elé. Zengő Lívia már tíz évvel ezelőtt autószerelő lehetett volna, de akkor hagyta magát meggyőzni arról, hogy ez egy férfias szakma, nem nőnek való. „A családomból más is az Audiban dolgozik, s ez fontos számomra. Könnyebb így a kezdés.”

Jó példát mutatni

„Az Audi Hungaria több családnak is szeretné megadni a lehetőséget, hogy ne csak a családapa, hanem az anya, sőt esetleg a lányunk is biztos munkahelyet találjon a győri gyárban” – tette hozzá Németh Kinga. A számok valóban ezt a törekvést támasztják alá: 2012 harmadik negyedévben az összmunkatársi létszámhoz mérve a női munkatársak aránya 9,2 százalékot tett ki. Az arány azonban területenként változik: a termelésen a nők száma ma még alacsony (4,3 százalék); az irodai, szellemi foglalkoztatottaknál ugyanakkor eléri a 18,1 százalékot, s a menedzsmentben regisztrált 11,8 százalék is magasnak – úgy is mondhatjuk, példaértékűnek – számít a magyarországi átlaghoz képest.

Vissza
Éves jelentés 2012 - Audi Hungaria Motor Kft. Audi Hungaria Motor Kft.